Kerrostalokatsastus

Tervetuloa Kerrostalokatsastuksen maailmaan! Kerrostalokatsastus on palvelu, joka tuo valoa taloyhtiön kuntoon, talouteen ja hallintoon. Olitpa sitten oman asunnon ostaja, vasta-alkaja kiinteistösijoittamisen parissa tai taloyhtiön hallituksen jäsen, Kerrostalokatsastus tarjoaa sinulle tietoa ja tukea tehdäksesi parempia päätöksiä.

Mikä on Kerrostalokatsastus?

Kerrostalokatsastus on tarkastus taloyhtiön tilasta. Se auttaa sinua ymmärtämään kerrostalon teknistä, taloudellista ja hallinnollista tilaa. Se tarjoaa yleiskuvan taloyhtiön tilanteesta ja mahdollisista haasteista. Kerrostalokatsastus voi olla juuri se työkalu, joka auttaa sinua suojelemaan omistuksesi arvoa tai hallitusta parempaan päätöksentekoon.

Kerrostalokatsastus auttaa sinua tekemään parempia ostopäätöksiä niin omistusasujana kuin sijoittajana. Riippumatta siitä, oletko ostamassa omaa kotia tai vasta tutustumassa kiinteistösijoittamisen maailmaan, Kerrostalokatsastus tarjoaa laajan tilannekatsauksen taloyhtiön hallintoon, teknis-taloudelliseen tilanteeseen ja muihin huomioitaviin asioihin. Kerrostalokatsastus on myös taloyhtiön hallitukselle työkalu, joka auttaa keskittymään oikeisiin asioihin.

Kerrostalokatsastuksen kolme laajuutta

Kerrostalokatsastuksesta on kolme eri laajuutta. Näistä suppea on tarkoitettu erityisesti oman kodin ostajalle. Saat kokeneen taloyhtiöammattilaisen näkemyksen taloyhtiön kokonaistilanteesta. Saat myös suuruusluokan taloyhtiön korjausvelasta, josta yhtiöjärjestyksessä määrätty osuus kohdistuu sinun asuntoosi. Tämä euromääräinen suuruusluokka lukee raportissa ja se sinun on hyvä tiedostaa ennen kodin ostamista. Aina isännöitsijäntodistuksessa oleva pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) ei anna koko kuvaa korjaustarpeista. Tästä johtuen kerrostalokatsastuksen arvio korjausvelasta ei perustu PTS:ään, vaan siinä tarkastellaan jo tehtyjä remontteja ja suhteutetaan ne taloyhtiön eri osa-alueiden teknisiin käyttöikiin.

Perus on tarkoitettu erityisesti sijoittajalle. Siinä tarkastelua laajennetaan tiedottamiseen, taloyhtiön vakuutusturvaan ja energiatehokkuuteen. Myös taloyhtiön teknis-taloudellista kuntoa eli korjausvelkaa tarkastellaan syvällisemmin kuin oman kodin ostajan versiossa. Koska sijoittaja ei useinkaan asu taloyhtiössä, tarkastellaan myös talon ulkopuolella asuvien osakkaiden huomioimista talon tiedottamisessa sekä yhtiökokouksissa. 

Laaja versio on tarkoitettu erityisesti taloyhtiön hallitukselle. Siinä on kaikki mitä suppeassa ja peruskatsastuksessa. Lisäksi siinä tarkastellaan tiedottamista, energiatehokkuutta ja korjausvelkaa syvällisemmin. Taloyhtiön taloutta ja hallituksen toimintaa tarkastellaan 3 vuoden ajalta, kun muissa versioissa tarkastelu kattaa viimeisimmän päättyneen tilikauden. Lisäksi muistutetaan erilaisten sopimusten kilpailuttamisen tärkeydestä. Laaja versio voi sisältää myös erikseen hankittavan kohdekäynnin, joka mahdollistaa vielä tarkemman analyysin taloyhtiön tilanteesta.

  • Suppea – oman kodin ostajalle, 160 eur (sisältäen ALV 24%)
  • Perus – sijoittajalle, 405 eur (sisältäen ALV 24%)
  • Laaja – taloyhtiön hallitukselle, 860 eur (sisältäen ALV 24%)

Osta kerrostalokatsastus

Osta Kerrostalokatsastus


Suppea raportti 160 eur (sisältäen ALV 24%).


Perusraportti 405 eur (sisältäen ALV 24%)


Laaja raportti ilman kohdekäyntiä 860 eur (sisältäen ALV 24%)

Kohdekäynti hinnoitellaan erikseen. Hinnoittelun peruste on matkakulut, joiden lisäksi 350 euroa. Matka-ajalta veloitetaan 35 eur/tunti ja lisäksi 0,6 eur/km.

Jotta katsastus voidaan suorittaa, tarvitaan paljon tietoa taloyhtiöstä. Alla on listattuna tilauksesi laajuuden mukaisesti tarvittavat materiaalit. Voit toimittaa aineiston joko yhdessä tai useammassa tiedostossa. Alla olevat kohdat kertovat mitä tietoja sinun tulee toimittaa. Varmista, että olet muistanut toimittaa kaiken tarvittavan, muutoin tilauksen käsittelyyn tulee tarpeeton viive.

Mikäli jotakin unohtuu, muistutamme siitä. Saat tilauksen tehtyäsi myös yhteystiedot lisämateriaalin lähettämiseksi. 

Isännöitsijäntodistus (tai kaikki materiaali yhdessä tiedostossa).

Tässä voit kuhunkin kohtaan liittää yhden tiedoston. Näihin ei tarvitse lisätä tiedostoja mikäli lähetät tiedot isännöitsijäntodistuksen yhteydessä tai käytät alempana vasemmalla olevaa kohtaa, jossa voit lähettää useita sekalaisia tiedostoja yhdellä kertaa.

Tässä voit lähettää useita tiedostoja yhdellä kerralla (max 10 kpl).

Kohdekäynnin yhteyshenkilö:

Olet tilaamassa suppean katsastuksen hintaan 160 eur (sisältäen ALV 24%). Tee tilaus-painikkeen painamisen jälkeen saat sähköisesti allekirjoittavaksi tilausvahvistuksen.

Olet tilaamassa peruskatsastuksen hintaan 405 eur (sisältäen ALV 24%). Tee tilaus-painikkeen painamisen jälkeen saat sähköisesti allekirjoittavaksi tilausvahvistuksen.

Olet tilaamassa laajan katsastuksen hintaan 860 eur (sisältäen ALV 24%). Tee tilaus-painikkeen painamisen jälkeen saat sähköisesti allekirjoittavaksi tilausvahvistuksen.

Olet tilaamassa laajan katsastuksen sekä kohdekäynnin hintaan 1210 eur (sisältäen ALV 24%). Tämän lisäksi laskutetaan matkakulut (matka-ajalta veloitetaan 35 eur/tunti ja lisäksi 0,6 eur/km). Tee tilaus-painikkeen painamisen jälkeen saat sähköisesti allekirjoittavaksi tilausvahvistuksen.