Yhtiökokouksen moderointi

Kotilon osaava moderaattori vapauttaa isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen keskittymään kokouksen kulkuun erilaisten teknisten järjestelmien sijaan. Yhtiökokouksen moderointi varmistaa onnistuneen kokouksen.

Yhtiökokous järjestetään yhä useammin joko hybridikokouksena tai liki täysin sähköisenä. Hybridikokouksessa mahdollistetaan osallistuminen sekä paikan päällä kokoustilassa että sähköistä järjestelmää käyttäen. Hyvin järjestetyssä hybridikokouksessa esimerkiksi äänestäminen suljetulla lippuäänestyksellä on mahdollista osallistumistavasta riippumatta. Samoin on mahdollista keskustelu etäosallistujien ja paikan päällä olijoiden välillä. Yhtiökokouksen moderointi varmistaa onnistuneen kokouksen.

Ulkopuolinen moderaattori vapauttaa teknologiasta

Kotilon osaava moderaattori vapauttaa isännöitsijän ja taloyhtiön hallituksen keskittymään kokouksen kulkuun erilaisten teknisten järjestelmien sijaan. Moderaattori opastaa niin etäosallistujia kuin paikan päällä olijoita järjestelmän käyttämisessä, etenkin äänestystilanteissa. Parhaiten tämä toimii, kun moderaattori on fyysisesti kokouspaikalla. Moderaattori myös varmistaa, että etäosallistujat näkevät videokuvaa kokoustilasta, siitä mitä kokoustilassa kulloinkin tapahtuu. Samoin moderaattori toimii etäosallistujien äänenä muistuttaen kokoustilassa olijoita esimerkiksi etäosallistujien puheenvuoropyynnöistä.

Edut isännöitsijälle

Isännöitsijän ei tarvitse vastata teknisistä järjestelyistä ja kokouspaikalla voi keskittyä kokouksen kulkuun.

Edut taloyhtiölle

Osakkaat tuovat mielipiteensä julki matalammalla kynnyksellä, kun sen voi tehdä myös kirjoittamalla puheenvuoron käyttämisen sijaan. Hallitus ja isännöitsijä voivat keskittyä kokouksen sisältöön ja jättää teknisen osuuden moderaattorille. Taloyhtiö mahdollistaa hybridikokouksella tasavertaisen ja täysipainoisen osallistumisen niin paikan päällä kuin etänä. Kokouksessa voidaan äänestää myös asioista, jotka tulevat esille kokouksen kuluessa – äänestykset sujuvasti tavanomaista suljettua lippuäänestystä nopeammin.

Edut osakkaille

Kokoukseen voi osallistua vaikka mökkilaiturilta ja omat mielipiteet ja ajatukset saa tuotua yhtiökokouksen tietoon osallistumispaikasta riippumatta. Mielipiteen voi ilmaista joko puhumalla tai kirjoittamalla – tätä monet osakkaat arvostavat. Hybridikokous mahdollistaa turvallisen, täysipainoisen ja aikatehokkaan osallistumisen yhtiökokoukseen – etänä tai paikan päällä.

Hinnoittelu

Kokouksen moderointi 90 eur/tunti, alkaen 270 euroa (sisältäen ALV 24%). Tarkemmat tiedot ja hinnoittelu esitteessä.

Moderaattorin käyttämiä laitteita, näillä yhtiökokouksen moderointi sujuu.
Moderoinnissa käytettäviä välineitä on esitelty erillisessä artikkelissa

Alan asiantuntijoiden kommentteja hybridikokouksista käydään läpi laajassa haastattelussa.

ps. Kesällä 2022 asunto-osakeyhtiölakia päivitettiin ja nykyään myös täysin etänä pidettävä kokous on mahdollinen. Lue lisää Kiinteistöliiton artikkelista.